Una mica d'Història

El Club Esportiu INEF de Barcelona, neix al 1976, amb la creació de l'INEF de Barcelona, el seu àmbit d'actuació es centra principalment en potenciar la pràctica de l'esport universitari, si bé disposa de seccions federades a les disciplines de rugbi, gimnàstica i esgrima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dins els 33 anys d'existència el nostre Club té assolit un ampli palmarès d'èxits esportius als Campionats de Catalunya Universitaris, Campionats d'Espanya Universitaris i aporta un gran número de participants a les Seleccions de la Universitat de Barcelona, per aquesta raó va ser guardonat amb la Medalla al Mèrit Esportiu.

Amb la reestructuració de l'esport universitari, els clubs van deixar de participar a nivell estatal, donat que la representació de les universitats es du a terme a nivell de seleccions universitàries.

Respecte als esports federats, a llarg de la nostra història hem disposat d'equips de Gimnàstica Rítmica, Bàsquet, Bàdminton, Voleibol i Judo.

El nostre Club aporta gran número de jugadores a la selecció espanyola de rugby, dins l'àmbit de Club la nostra secció de rugbi femení té en propietat els dos primers títols de Campió Mundial de Clubs i Sotscampió d'Europa de la primera edició l'any 2008. Les seccions d'esgrima i gimnàstica, encara que amb menys historia ja disposen d'un gran palmarès i futur.

Les seccions de Tamborí i Gimnàstica Estètica, participen a les competicions internacionals, com a Seleccions Catalanes assolint grans èxits esportius.

Doctor José Antonio Sancha de Prada Jugador internacional des del 1960 fins el 1971. Campió d’Espanya i Campió de Catalunya. Fundador de la selecció de rugby del Club Esportiu Universitari. Fundador del Rugby Badalona. Fundador del Rugby INEF. Introductor del rugby com assignatura obligatòria a l’INEF de Barcelona. Fundador del Club Esportiu INEF de Barcelona el 1976 i president fins el 2009. Va constituir el 1978 el primer equip de rugby femení d’Espanya. Fundador del Club Rugby INEF de Lleida. Acadèmic numerari de l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Rússia. Professor d’esports del Liceu Francès de Barcelona. Professor titular de rugby i de tècniques de rehabilitació motriu de l’INEF de Barcelona. Vicepresident de la Federació Espanyola de Rugby des del 1977 fins el 1985. També de la Federació Catalana des del 1984 al 1988 i des del 2004. Director de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya del 1988 al 2000. Redactor de capítols de medicina de l’esport a l’Enciclopèdia Espasa. Coautor dels llibres “Blanco y Formación de la salud” i “Deporte con sentido”. Metge dels Jocs Mediterranis de Iugoslàvia i Casablanca. Metge de la Federació Espanyola de Voleibol. Actualment és vicepresident de la Federació Espanyola de Rugby. President del Rugby d’Hospitalet. President Honorari del Rugby INEF. Membre del Consell Rector de INEF de Catalunya. President Honorari del CE INEF Barcelona.